Followers

Tuesday, 31 December 2013

Kenali Apa Itu GP?!

                                                                                                                 ~ STICKY POST ~                                                                                                                                                                                                                                                ~STICKY POST~
  • Apa itu GP?
  • Apa itu Apezs GP?
  • Apa itu Guinea Pigs?
  • Bukan ke GP tu Grooming Package?

     Pelbagai soalan yang selalu diajukan kepada Papa PUSS tentang GP. Kerana setiap kali dapat panggilan, semua pelanggan ini mahukan Grooming Package for Cat. Untuk makluman semua, Papa PUSS hanya menyediakan khidmat untuk GP iaitu Guinea Pig. GP itu bukan lah Grooming Package tetapi singkatan kepada Guinea Pig/Arkus/Marmut, lebih mudah dikenali dikalangan orang melayu Tikus Belanda. Papa tidak suka menggunakan perkataan Tikus Belanda kerana 'tikus' itu tidak menggambarkan sikit pon berkaitan latar belakang GP ini. Oleh itu Papa akan terangkan dengan lebih jelas apakah itu AGBG dan apakah yang AGBG sediakan.

    AGBG a.k.a Apezs GP Boarding & Grooming menyediakan khidmat Boarding serta Grooming KHAS utk Guinea Pig/Arkus sahaja buat masa ini. Ini kerana Papa tidak mempunyai alatan khas untuk grooming Cat. Papa hanya mempunyai alatan untuk Marmut sahaja, jadinya Papa tidak mahu mengambil risiko untuk Grooming Cat takut nanti ada pelanggan yang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan yang Papa sediakan. Jangan berkecil hati kepada pelanggan yang Papa menolak secara bebaik hehe. 

    Apezs GP pula memberikan makna bahawa Apezs itu Papa sendiri dan GP itu Guinea Pig. Oleh itu Papa menggabungkan Apezs GP yang menggambarkan Papa hanya specialist for GP sahaja (buat masa ini). Jadi sebarang pertanyaan berkaitan GP in shaa Allah Papa mampu untuk menjawabnya. Jika anda menyatakan kenapa nama GP Guinea Pig itu buruk sgt, Papa tidak boleh nak buat apa². Ini kerana nama ini telah dinyatakan dari abad kurun dahulu lagi, yang diberi oleh pihak saintis. Ia tidak HARAM untuk dipenggang bahkan utk di bela ye kengkawan, 'pig' itu diberi kerana bunyi nya kkdg seakan bunyi 'khinzir' yg sebenar. Tapi takdelah kuat & selalu mcmtu, dia bunyi nyaring je. Jika anda ingin melihat rupa GP itu sendiri boleh la tengok diruangan INI ..0 Bunny Comey:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...